Ziua în care mă întâlnesc cu mine

Se mai numește și ziua odihnei în religie.
Această denumire provine din Biblie, dat fiind faptul că după terminarea creării Universului, Dumnezeu „S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut. Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.” Ne este recomandat și nouă să facem astfel.
Dincolo de rânduiala religioasă, sâmbăta și duminica sunt recunoscute ca fiind zile libere tocmai pentru a ne recreea și a ne odihni. Au rolul de a ne dărui libertate pentru a petrece timpul cum considerăm.
Psihologic, este imperios necesar să avem o zi în care ne relaxăm, ne odihnim și mai presus de toate suntem în contact cu noi înșine.
pexels-photo-235648.jpeg
Am muncit toată săptămâna, așa că măcar o zi să-mi dau răgaz să fiu cu mine însămi/însumi. În acea zi vreau să știu ce simt, care sunt gândurile mele, încotro mă îndrept.
  • Mă simt bine când stau singur/ă și mă preocup doar de mine?
  • Ce mi-ar mai bucura sufletul în această zi?
Poate vreau să merg în parc, să merg într-un loc în care să fiu în contact cu natura, să mă uit la un film, să recitesc fraze preferate dintr-o carte, să beau un ceai îndulcit cu miere și să ascult muzică. Orice aleg să fac în această zi, fac exclusiv pentru starea mea de bine.
Dă-ți un refresh în ziua ta liberă, fă ceea ce îți place și acordă-ți atenția necesară. Dacă tu nu ești bine cu tine, cu greu le vei putea face față solicitărilor exterioare.
Hai să-ți spun un secret: suntem mai frumoși, mai sănătoși, mai buni atunci când suntem fericiți. Ființa umană e făcută pentru a fi fericită!

pexels-photo-707185

 

Psiholog Roxana Ionescu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: