Cuplul în viața mea III

douainimi

Sărbătorim iubirea! Ne bucurăm împreună de relația noastră, petrecem o zi specială, o zi perfectă-perfectă, zâmbim mult și ne arătăm îndrăgosteala lumii.

Nu așa? Dar cum?

Tu cum te bucuri de relație? Și mai ales când? Cum vă bucurați împreună?

Nu mă înțelege greșit, mă bucur de fiecare zi în care sărbătorim oficial, însă ce îmi place și mai mult este să mă bucur de sărbătoare în „cuplu în viaţa mea” zi de zi.

Când există o singură zi dedicată, aceasta vine cu multă presiune, așteptările partenerilor cresc și de cele mai multe ori apare dezamăgirea. Eu m-am gândit să aduc în atenția ta câteva idei care pot aduce bucuria în cuplul din viața ta.

Tu ce ai făcut azi? Cum a fost ziua ta?

15 minute măcar din zi păstrați pentru a împărtăși acțiunile voastre de peste zi. Puneți accentul mai ales pe reușite, pentru că deși sunt cele pe care le dorim cu ardoare, trecem cel mai ușor peste ele.

Împărtășește cu partenera/partenerul și sărbătoriți împreună ☺️

Faceți planuri împreună

Găsiți un scop comun și căutați soluții împreună. Fiecare poate veni cu idei diferite, în timp puteți să stabiliți punctat de ce anume se poate ocupa fiecare, în funcție de preferințe și abilități.

De exemplu pentru achiziționarea unui birou, unul stabilește măsurătorile, celălalt caută oferta în magazine.

Gândiți-vă azi la ce vă bucura ieri

De multe ori, mai ales când ne aflăm într-o relație de lungă durată, uităm ce ne-a bucurat cândva. Mie mi se pare un exercițiu bun să ne uităm la experiențele noastre și să ne reîntâlnim cu bucurii demult uitate, poate încă ni se potrivesc. Merită încercat!

Go with a flow

Încercați o experiență nouă împreună. „Rutina” este un cuvânt menționat frecvent în relația de cuplu. Dar cum se instalează aceasta? Vine deodată? Cum te prinzi că a apărut? Atenție că poate fi confundată și cu ritualul. A mânca împreuna în fiecare duminică la micul dejun omletă, poate fi un ritual creat care vă face plăcere, nu o rutină.

Dacă stabiliți că s-a instalat rutina, presărați noi experiențe, de exemplu o dată pe lună mergeți într-un loc în care nu ați mai fost, într-o excursie, la un film, o activitate de care să vă bucuraţi doar voi doi.

Rezervați timp pentru voi!

Știu că „nu ai timp”, însă dacă doar o dată pe an îți faci timp pentru relație, e puțin probabil să petreci multe aniversări cu aceeași parteneră/același partener. Fiecare relaţie are nevoie de grijă, atenţie, timp, iubire, umor, blândeţe, mai ales cuplul din viaţa ta.

Zile frumoase în cuplul din viața ta!

Te invit să descoperi şi celelalte articole din seria „Cuplul în viața mea”, pe care le găsești aici:  Cuplul în viaţa mea I unde vei descoperi percepţia şi credinţele tale despre cuplu şi Cuplul în viaţa mea II pentru a afla cum poţi îmbunătăţi propria relaţie.

Dacă doreşti să împărtăşeşti experienţa ta sau ai întrebări, îmi poţi scrie pe adresa de e-mail psi.ioanacunicel@gmail.com sau în secţiunea pentru comentarii de mai jos.

Psihoterapeut Ioana Cunicel

Reclame

  Un gând despre „Cuplul în viața mea III

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: