Ce fac după despărțire?

heartsickness-lover-s-grief-lovesickness-coupe-50592

Eu cu ce mă aleg?

Ia-ți avânt și fii gata să te dezvolți!

Mulți dintre noi au trecut prin exepriența unei relații eșuate. Poate a fost o decizie comună, o separare amicală sau poate a fost o trădare care a sfârșit cu critici violente și cuvinte dure. Orice formă ar fi avut, despărțirile nu sunt nicodată ușoare și ele te pot face să te simți ca și când ai fost călcat de un autobuz. O gaură se deschide larg în viața ta, în locul căreia au fost îmbrățisări și țineri de mână.

 

Aici vin veștile bune – la fel cum întunericul nopții se preschimbă într-o nouă zi, o despărțire anunță că este timpul pentru schimbare! Dar schimbările pozitive se pot întâmpla numai dacă negociezi cu despărțirea într-un anume fel.

Pe parcursul următoarelor articole vei învăța:

  • de ce ar trebui să pui telefonul jos
  • de ce nu puteți fi prieteni „just friends” (cel puțin pentru un timp)
  • cum îți pot extinde lumea stabilind limite

 

pexels-photo-823720

Să ne întoarcem la prima despărțire. A fost probabil  ca o tortură, ca o experiență a smulgerii inimii, așa-i? Dar nu te teme- despărțirile pot aduce lucruri pozitive.

Una peste alta, despărțirile pot fi oportunitatea perfectă pentru dezvoltarea personală. Pentru a obține asta, trebuie să ai grijă de tine însuți/însăți și să plângi în mod corespunzător vechea ta relație.

Cea mai bună soluție e să îți iei timpul necesar pentru a reflecta la vechea relație și la viața ta în general, pentru a face față emoțiilor, ca în cele din urmă să fii complet vindecat/ă.

Pentru început tre să te pui pe tine însuți/însăți pe primul loc. Asta poate părea dificil, în special dacă obișnuiai să-i îndeplinești nevoile partenerului. Trucul este să te tratezi pe tine în mod drăgăstos, cu iubire. Sună ca naiba, dar e cea mai bună formă de exprimare pe care am găsit-o. Așadar, arată-ți considerație și răsfață-te. Poate ți-ar prinde bine o tunsoare nouă, o manichiură la un salon de lux sau un masaj thailandez. Ai putea, la fel de bine, să ai un hobby nou unde să îți lărgești cercul de prieteni.

Cel mai important e să nu blochezi suferința, tristețea, adoptând comportamente precum luarea de droguri sau substituirea vechiului partener cu altcineva. În schimb, stai conectat cu emoțiile și lucrează pentru a le gândi. Ocupă-te de sentimentele tale, astfel încât să te conducă în a deveni o persoană mai puternică. Vei fi încrezător/oare în abilitatea de a depăși durerea și de a avea grijă de tine.

În următorul articol vei învăța mai multe despre procesul îngrijirii de sine (self-care) și cum să trăiești corespunzător – acestea încep punându-i capăt acelei relației toxice.

 

Psiholog Roxana Ionescu

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: