De început…

flowerpot-2756428_1920

Nu începe mai multe lucruri noi deodată – te vei simţi copleşit/ă şi îţi va scadea interesul.  Fă o listă cu ceea ce îţi doreşti să aduci nou în viaţa ta şi prioritizează.

Avem nevoie să simţim că ne pricepem la ceea ce facem, astfel creşte entuziasmul, stima de sine şi  mergem înainte mai cu elan. Pe de altă parte fiecare obicei nou pe care vrem să îl implementăm în viaţa noastră, vine la pachet cu multe necunoscute. De exemplu îţi propui să faci mai multă mişcare, însă realizezi că nu ştii să alergi corect, îţi propui să schimbi stilul alimentar, însă nu ai cunoştintele necesare pentru a discerne ce este bun şi ce este mai puţin bun pentru organism.

Ceea ce vreau să spun este că o vreme nu ştim prea multe când intrăm pe un teritoriu necunoscut, ne putem simţi neputincioşi, ne creşte nivelul de frustrare, apar gânduri precum „nu sunt suficient de bun/ bună pentru asta”, „nu voi putea să fac niciodată”, „este prea greu”  şi multe altele din acest „registru”.

Ce poţi să faci?

Dă-ţi timp!

Avem nevoie de o perioadă de acomodare. Înainte de a trece la acţiune, este bine să aduni informaţii din acel domeniu, pe care vrei să îl aduci mai aproape de tine. Acest lucru te va ajuta să creezi un contur, să îţi devină mai clar ceea ce vrei să obţii şi să ai repere.

Avem nevoie de suport, de persoane care îţi pot furniza aceste informaţii devenind sprijin până vei avea un bagaj de cunoştinţe şi poţi susţine procesul.

Avem nevoie de înţelegere. Nu din exterior, ci din interior. Când pui presiune pe tine pentru a face totul ca la carte, în timp record, cu rezultate imediate, totul devine mult mai complicat, decât este defapt.

Pune în aplicare pas cu pas:

  • aplică ce ai învăţat
  • împarte obiectivul tău în etape, astfel te vei bucura de rezultate mai rapid
  • sărbătoreşte fiecare reuşită –  poţi să citeşti şi articolul Dorinţe împlinite”  pentru a avea o imagine mai clară despre importanţa sărbătoririi realizărilor tale
  • alătură-te unui grup de suport
  • alege cu atenţie cum îţi petreci timpul, este preţios şi important pentru fiecare dintre noi!

Succes!

Psihoterapeut Ioana Cunicel

 

Reclame

  Un gând despre „De început…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: