Detox în garderobă

Detox in garderobă

Prin lucrurile din casa noastră ne întâlnim cu trecutul nostru, cu alegerile noastre, valorile și credințele de familie cărora le suntem loiali în mod mai mult sau mai puțin conștient. Renunțarea la vechile credințe și înlocuirea lor cu obiceiuri sănătoase te va ajuta să îți creezi un nou stil de viață în care să beneficiezi de abundență și de o stare de bine sustenabilă.

De ce?

De ce suntem grași? De ce suntem dezordonați? De ce nu se leagă lucrurile? De ce ne ia o viață să alegem în fiecare dimineață cu ce ne vom îmbrăca astăzi? Fie că mergem la serviciu sau la o petrecere…

Care este cauza acestor lucruri și cum pornind din exterior vom descoperi emoția care stă la baza acestui comportament? Doar ascultând ce are această emoție de spus vom putea să facem schimbări reale in viața noastră.

Intenția mea este de a te ajuta să descoperi legatura emoțională între tine si lucrurile pe care le posezi și de a te ajuta să parcurgi un proces terapeutic de vindecare interioară prin transformarea casei și a garderobei într-un mod eficient care să reprezinte cea mai bună versiune a ta.

 Imaginează-ți cum ar fi să poţi gestiona haosul, să arăţi în fiecare zi foarte bine, iar viaţa ta să fie liniștită și armonioasă. Imaginează-ți că mâine dimineață totul v-a decurge în perfectă armonie, te vei trezi, în casa ta va fi curat, în mintea ta va fi pace, vei bea cafeaua , vei lua micul dejun, te vei îmbrăca în 2 minute, cămașa ta preferată va fi la locul ei, toate hainele îți vor surâde si vei fi gata de drum în cea mai bună formă a ta.

Asta fac acum in fiecare zi! 😊

În trecut petreceam mult timp în fața dulapului întrebându-mă cu ce mă voi îmbrăca astăzi și sfârşeam prin a alege o ținută de compromis care nu mă facea fericită.

Acest pattern se tot repeta si chiar dacă am triat, am aruncat și am donat lucruri situația nu s-a îmbunătățit prea mult.

Datorită demersului de dezvoltare personală pe care l-am parcurs, am învățat să fac alegeri bune și să construiesc obiceiuri noi care să combată dezordinea din mintea, casa și garderoba mea.

Începe şi tu propriul proces de transformare! 😊

Primul pas este să selectezi ceea ce ai deja.

Cum?

 1. Crează un wishingboard – vizualizează scopul final. Cum vrei să arate? Ce visezi? Care este nevoia ta? Cum ar arăta dulapul tău dacă totul ar fi conform visurilor tale?
 2. Scoate toate lucrurile din dulap și sortează-le pe categorii astfel:

Pune-ți întrebări:

 • Mă mai încape acest articol? Îmi vine bine?
 • L-am purtat în ultimile 12 luni?
 • O să-l mai port vreodată?
 • Este adecvat vârstei mele?
 • Dacă l-aș vedea acum în magazin, l-aș cumpăra?
 • Îmi face plăcere acest lucru? Îl port cu plăcere?
 • Este degradat acest articol de îmbrăcăminte? ( scămoșat, agățat, rupt, prea scurt, prea lung)
 • Alege acum dacă îl vei modifica vreodată! Dacă nu găsești timp…
 • Renunță la el!
 1. După ce le-ai sortat, ține aproape cutii/saci mari și împarte în 4 categorii:
  • păstrez
  • repar
  • donez
  • arunc

Unde donăm :

 • Institutul Cultural Ceh în parteneriat cu Crucea Roșie, are un program de colectare a hainelor. În fața Institutului, pe strada Ion Ghica nr. 11, București, vei găsi un container în care poți lăsa hainele.

Te invit să faci alături de mine primul pas!

Voi reveni, în curând, cu noi informații despre următoarea etapă. 😊

Psiholog Irina Necșoi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: