Peaceful Warrior (2006)

pexels-photo-412086

 I call myself a Peaceful Warrior… because the battles we fight are on the inside.

Acest film l-am văzut de vreo 5 ori şi l-aş mai vedea tot de atâtea ori. Îmi place că este inspirat din fapte reale şi te lasă cu multe gânduri asupra cărora poţi să reflectezi. Fimul este despre deciziile umane, motivaţie şi străini care ne schimă viaţa.

Personajul principal, Dan Millman, este un tânăr atlet care-şi urmează studile la o  facultate cu renume şi se bucura de faimă, prieteni, reuşită la studii şi laude din partea părinţilor şi profesorilor. Acesta are de toate, dar totuşi ceva îl deranjează. Este urmărit de insomnii, iar inconştientul tot încearcă să-l informeze despre starea psihicului său care se află într-o situaţie de alertă.

Fiind un atlet de invidiat, şi-a propus să reuşească un execiţiu care era peste abilităţile sale. De aceea Dan este curpins de toate emoţiile posibile, de furie, frustrare, vinovăţie, mândrie şi ură de sine care se manifestă prin autocritică.

Protagonistul este confuz şi vede doar calea de a se dezvolta la nivel fizic, nu şi  psihologic. Din păcate, mulţi neglijează importanţa psihicului uman, îl cred complicat şi puţini sunt aceia care într-adevăr reuşesc să-l înţeleagă. În acest caz, Dan este ajutat de un bătrân necunoscut ce poartă numele de Socrate. Socrate îl ajută pe Dan să ajungă pe drumul numit dezoltare persoanală. Îl ajută să se focuseze nu doar pe scop, dar şi pe calea ce duce spre acel scop. Îi arătă importanta detaliilor şi îl învăţa despre motivaţia intrinsecă ca fiind mai importantă decât cea extrinsecă.

Firul narativ este unul deosebit, deoarece involuntar te regăseşti în pielea protagosnistului. Deodată înţelegi cât de mult contează să ne ascultăm eul.  În loc să-i acordăm importanţă şi atenţie, noi mereu încercam să luptăm cu el şi tot mai mult uităm că e o luptă inutilă, pentru că mai târziu sau mai devreme eul tot va rămâne câştigător.

Vizionare plăcută!

Irina Sterpu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: