Arta de a iubi

pexels-photo-207962A iubi înseamnă să te legi fără vreo garanție, să te dărui total în speranța că iubirea ta va crea iubire în persoană iubită.

Cu toții avem cultivată în noi sămânța iubirii, dar nu toți reușim s-o creștem și s-o îngrijim.

Prin cuvinte simple și bine alese, Erich Fromm în cartea “Arta de a iubi”, punctează cele mai utile si simple forme ale iubirii. Acestea pot varia începând cu iubirea romantică, continuând cu dragostea dintre părinți și copii, fraternă, maternă, erotică, de sine și încheind cu dragostea de Dumnezeu.

Mai mult decât atât, Fromm definește și explică principiile ce stau la bază acestui frumos sentiment:  grija, responsabilitatea, respectul și cunoașterea. Toate aceste principii sunt asemenea unor piloni care nu contribuie numai la prosperarea formei în sine de a iubi, ci și ajută  în dezvoltarea propriilor valori și viziuni.

Chiar dacă această carte a fost scrisă cu mai bine de jumătate de secol în urmă, gândurile lui Fromm rămân și astăzi actuale și adevărate. Acesta descrie pierderea identității individului și lipsa valorii chiar și a celui mai pur sentiment- iubirea. Desigur, nu-i totul pierdut atâta timp cât putem conștientiza problema, iar ca soluție Fromm ne vorbește despre cultivarea simplelor trăsături precum disciplina, concentrarea, răbdarea, capacitatea de a asculta, credința și preocuparea majoră față de scopurile propuse.

Dacă reușești  să înveți câte un pic din fiecare, eșecul care ar putea surveni într-o relație se va reduce la minim, astfel  va exista un echilibru între tine și eul interior. Prin urmare, relația de armonie cu aproapele tău va fi completată și vei avea o relație de success cu cei din jurul tău.

Recomand această carte și mă bucur că mulți prieteni de ai mei deja stau la coadă s-o împrumute. E o lucrare de suflet care te face să reflectezi nu numai asupra conceptului de dragoste, dar și asupra vieții.

 

Irina Sterpu

Reclame

  Un gând despre „Arta de a iubi

  1. 19 Octombrie 2017 la 21:46

    A republicat asta pe Mădălina lu' Cafanu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: