Gândire pozitivă = fericire?

Gândirea pozitivă este o atitudine mentală cu ajutorul căreia reușești să depășești obstacolele și să îți îndeplinești visele. Este o atitudine mentală datorită căreia obții rezultate bune și excelente. O gândire pozitivă anticipează fericirea, bucuria, sănătatea și rezultate satisfăcătoare pentru fiecare situație și acțiune.

Ce își doresc oamenii? Să aibă un sens viața lor, să fie fericiți și cel mai important să știe de ce sunt astfel.  Aristotel aducea vorba despre viața bună. Cercetările din ultimul timp dezvăluie că fericirea poate fi  îmbunătățită și menținută. Așadar, se contrazice acea zicală care susține că tot ce e frumos repede trece. Uneori oamenii își pun singuri ștreangul la gât, autosabotându-se și nepermițându-și să aibă parte de trăiri pozitive. Ceea ce se află în jurul fiecăruia îl influențează în mod direct. De exemplu, dacă familia te îndoctrinează cu zicale de genul celei menționate e clar că percepția ta va fi asemănătoare, vei crede că într-adevăr așa e și vei acționa în consecință. Fericirea nu va fi aliatul, camaradul tău de drum.

smilies-bank-sit-rest-160739

A fost demonstrat clinic că râsul relaxează corpul, îmbunătățește funcționarea mentală, crește imunitatea, ne apropie de ceilalți, și binînțeles ne susține moralul.

Pentru a fi fericiți e necesar să răspândim pozitivism în jurul nostru, să ridicăm moralul persoanelor pe care le întâlnim. Acest gen de oameni au relații de bună calitate și astfel au un grad mai mare de fericire. Studiile au arătat că cele mai fericite sunt persoanele care au relații și o viață socială activă. Glenn Van Ekeren (2000) vorbește despre principiile dovedite care ne ajută să avem o viață socială mai intensă. Acestea sunt: acceptarea oamenilor așa cum sunt, identificarea nevoilor pentru ca aceștia să se simtă în largul lor, înflorirea relațiilor noastre, înțelegerea cu persoanele dificile, abordarea eficientă a conflictelor, manifestarea unui interes sincer în privința celorlalți, construirea pornind de la calitățile pozitive ale oamenilor, uitarea faptelor care ne-au făcut să suferim, ajutarea celorlalți ca să se simtă încurajați și motivați pentru a-și valorifica la maximum potențialul, devenirea genului de om a cărui prezență îi bucură pe cei din jur. Îmi exprim acordul acestor principii și sfaturi, crezând că sunt folositoare pentru a trăi în armonie cu noi înșine și cu cei care ne înconjoară.

Atât gândirea pozitivă cât și cea negativă sunt contagioase. Prin modul de gândire, de reacție și de manifestare toți avem o influență, mai mare sau mai mică, atât asupra noastră ca funcționalitate fizică și psihică, însă și asupra persoanelor pe care le întâlnim. Acest lucru se întâmplă instinctiv, la nivel subconștient, și se manifestă pe de o parte prin impactul pe care propriile gânduri, emoții și sentimente îl au asupra transformării noastre de-a lungul vieții, pe de altă parte prin transferul acestor gânduri și emoții către toți cei din jurul nostru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: