Cum putem controla mental și emoțional ADN-ul?

Cercetătorii Glein Rein și Rollin McCraty au publicat un articol științific în care au determinat efectul de înfășurare și desfășurare a moleculuei de ADN prin control mental și emoțional.

Exemplul dat mai sus are implicații de o extraordinară importanță! Demonstrează, pe de o parte, existența unui limbaj și a unui dialog între minte și celulele noastre, efectul pozitiv al gândurilor și al emoțiilor noastre în procesul de vindecare, dar, pe de altă parte și nociv, în cazul stresului, al depresiei și al altor emoții negative.

Geneticianul Kazuo Murakami a elaborat conceptul de gândire genetică, subliniind existența unei relații de determinare între mintea noastră și genele din corpul nostru. Boala se naște din minte și poate fi vindecată prin minte, ne spune acest mare genetician japonez, în stilul caracteristic și profund al filosofiei orientale. ADN-ul, tipar al structurii și fiziologiei noastre, poate fi deci controlat în sensul benefic al sănătății și evoluției spirituale  prin voință, prin capacitatea de coordonare a minții noastre. Conștiința noastră poate preîntâmpina ca cele 90% din gene apreciate ca inactive să nu devină patogene, generatoare de boli, sub acțiunea condițiilor de mediu, a alimentației, poluării și stresului, ci să ia o turnură benefică. O mulțime din genele noastre inactive abia așteaptă să fie activate, printr-un dialog constant, în gene favorabile sănătății.

La cele scrise mai sus de către Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, voi completa cum poți purta un dialog cu organismul tău.

  • În primul rând mulțumește-i sincer pentru ceea ce face pentru tine fără a fi nevoie să depui efort.
  • În al doilea rând, îți propun un exercițiu de vizualizare. Când ai un moment de liniște sau seara, înainte de somn, imaginează-ți că toate organele și celulele tale funcționează perfect. Vizualizează armonia corpului tău și fii recunoscător/recunoscătoare. Poți face acest lucru și când faci sport. Apropo, știai că o oră de mers pe bicicletă reduce cu 30% celulele canceroase?
  • Al treilea mod în care poți vorbi cu propriul corp este simplu: uită-te în oglindă și spune-i cuvinte frumoase, încărcate de energie pozitivă.

Gânduri frumoase, echilibru și energie îți doresc!

Psiholog Roxana Ionescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: