Tată bogat, tată sărac

Citind cartea „Tată bogat, tată sărac” mi-am dat seama de posibilitățile pe care le am. Acestea constau într-o nouă viziune despre mine, în implementarea unei afaceri și în construirea unei minți profitabile, de succes.
Autorul Robert T. Kiyosaki povestește la începutul cărții despre diferența de mentalitate dintre tatăl lui natural care era profesor și cel de la care a învățat să facă bani, care avea doar 8 clase, însă era patron.
M-am confruntat cu doua tipologii de oameni prin intermediul cărții: tipologia omului care își asumă riscuri, are curaj, gândește în termeni măreți și a omului care este nesigur, se bizuie pe stat și pe leafa primită de la șef. Omul îndrăzneț a devenit cel mai bogat din Hawai, pe când celălalt a trăit strâmtorat de nesiguranța zilei ce va urma.
Am să citez câteva dintre pasajele revelatoare:

Unul dintre tați avea obiceiul să spună: „Nu-mi pot permite.” Celălalt interzicea folosirea acestei exprimări. El insista să spun: „Cum aș putea face să-mi permit asta?”

O persoană inteligenta angajează oameni care sunt mai inteligenți decât el.

Pe măsură ce circuitul banilor se extinde, puteți să vă permiteți și luxul. Important de reținut este că oamenii bogați își permit asemenea achiziții la sfârșit, în vreme ce oamenii săraci sau cei din pătura mijlocie le cumpără de la început.

Acum știu să fac diferența dintre active și pasive. Pornind de la acestea ne putem gestiona mai bine banii și chiar îmbogăți.
Dezvoltarea personală presupune a învăța să fim oameni compleți. Banii sunt o resursă care ne ajută în existența noastră. Ei nu sunt totul, cum veți găsi menționat și în această carte, dar reflectă convingerile noastre.
Un clip neconvențional despre ceea ce spune autorul îl găsiți aici.
De reținut este faptul că ne putem educa mintea în această direcție, sporindu-ne venitul.

Reclame

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s